Continuïteit in management warehouse Hollander Barendrecht

Hollander Barendrecht is een logistieke dienstverlener en strategische partner voor opslag, beheer en distributie van verse en gekoelde producten. Naast ca 260 PLUS supermarkten verzorgt Hollander sinds de zomer van 2019 ook de opslag/overslag van overzeese fruitstromen naar 42 Duitse DC´s van Edeka. Dit gebeurt vanuit het 40.000 m2 grote DC met ca 200 vaste en 400 flex medewerkers.

Opdracht

De interim functie Operations Manager omvat de taakgebieden/afdelingen Transport, Orderpick, Expeditie en Fustloods. Na het vertrek van twee MT leden was de hoofddoelstelling om de operationele KPI’s op peil te houden en zorg te dragen voor een gemotiveerd team. De initiële opdracht zou van december 2018 tot medio 2019 duren.

Aanpak

De initiële opdracht omvatte:

  • Tariefonderhandelingen mbt Transport, zowel met externe vervoerders, als met leveranciers waarvoor Hollander het transport verzorgt.
  • Neerzetten van een team wat zelfstandig werkt waarbij onderlinge communicatie tussen afdelingen sterk verbeterd is. Hiervoor zijn diverse leidinggevende posities opnieuw ingevuld, vooral door interne doorstroming maar ook door externe instroom.
  • Samenwerking en communicatie met de klant PLUS en uitzendbureaus verbeterd en geprofessionaliseerd, waardoor er meer sprake is van partnerschap.

 

Medio 2019 is de opdracht verlengd en uitgebreid. De interne kandidaat voor de rol van Operations Manager moest worden klaargestoomd en de implementatie van Edeka als nieuwe klant moest worden uitgevoerd. Naast de dagelijkse aansturing van de PLUS operatie. Naast het voortzetten van de bovenstaande punten, zijn de volgende zaken het afgelopen jaar opgepakt:

  • De Edeka operatie draait stabiel, na een zware start met een compleet nieuw team, nieuw WMS en een nieuw ingericht DC.
  • Naast de gebruikelijke pieken rondom de feestdagen, heeft Corona gezorgd voor enorme pieken in het uit te leveren volume. Dit vereiste snelle opschaling van de capaciteit in zowel mensen als middelen.

 

Behaalde resultaten

De rol van Operations Manager is per 1 mei succesvol overgenomen door de interne kandidaat. Er loopt een programma om het goede team wat er nu staat nog verder te ontwikkelen.
Hollander Barendrecht kan de hoge uitlevervolumes die gevraagd worden aan en is klaar voor de volgende stap in de toekomst.