Implementatie 'Pick by Voice'

Innovatieve 3PL speler

Onze opdrachtgever is een van de grote globale spelers in de 3PL markt waar innovatie een cruciale rol speelt in de onderneming. WeY heeft in de rol als program manager vanuit een van de globale Innovatiecentra de verdere uitrol van innovaties begeleid.

Doel

Het doel voor onze opdrachtgever in 2018 was om totaal 74 sites ‘live’ te krijgen op ‘Pick by Voice’ in het warehouse order verzamelproces. Daarnaast was de opdracht om andere innovaties te stimuleren zoals bijvoorbeeld drones, cleaning en omwikkelrobots.

Aanpak

Het initiëren en realiseren van de verschillende implementaties werd mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking met verantwoordelijke collega’s  uit de verschillende globale regio’s. De verschillende leveranciers die de feitelijke implementaties uitvoerden, waren ook hierbij betrokken. 

Uitdagingen

De uitdagingen waren o.a.:

  • Adoptie van nieuwe onbekende technologie in de verschillende landen
  • Tijdige beschikbaarheid van benodigde hardware (equipment) op de sites (douane etc)
  • Beperkte beschikbaarheid van lokale collega’s
  • Tijdige besluitvorming van landelijk management op de business cases en investeringen; ook in relatie tot volatiele valuta ontwikkelingen

Resultaat

Eind december 2018 zijn er 59 implementaties gerealiseerd. Vanwege de extreme december drukte (Kerstmis, Black Friday) is er besloten om geen implementaties in de laatste weken van het jaar uit te voeren. De resterende implementaties zullen in januari en februari 2019 worden gerealiseerd.

In 2019 zal onze opdrachtgever meer communiceren over de successen van deze innovaties en ook de ervaringen van de medewerkers hierin meenemen. Dit geeft ook verder meer inzicht in de potentiële kwalitatieve verbeteringen.  

Behaalde resultaten

59
Pick by Voice implementaties gerealiseerd
<8
maanden Return on Investment
8-12%
stijging in productiviteit